ליברה זה גם ביטוח, אבל זה גם המטבע הדיגיטלי החדש המבוסס בלוקצ'יין אותו חשפה פייסבוק לאחרונה.
הרשת החברתית עומדת מאחורי כניסת המטבע הוירטואלי החדש, ליברה (Libra), יחד עם מערך חברות גדולות שיעמדו מאחוריה, מהתחום הפיננסי, טכנולוגי והטלקו, כמו:
PayPal, Spotify, מאסטרכארד, ויזה, Vodafone ואחרות. המטבע יושק ב-2020.
אז מה ההבדל?
הרבה מאוד אנשים יגידו שעידן מטבעות הקריפטו כבר מזמן כאן, אבל לא בטוח שהם ציפו לזה.
השוני של ליברה ממטבעות וירטואלים אחרים, מתאפיין בשלושה מרכיבים:
הראשון, סל נכסים אמיתיים – שישמור על הערך הממשי/ יציבות המטבע – לעומת התנודות התכופות של מטבעות אחרים כמו ביטקוין, היציבות שעתיד להשיג המטבע החדש, הוא מצד אחד, ע"י תשתית בלוקצ'יין (קוד פתוח) חזקה שתאפשר את הזמינות והמיידיות של העברת הכספים והתשלומים בקליק, ומצד שני, המטבעות יגובו ברזרבות של נכנסים אמיתיים.
השני, הקמת אגודת ליברה – מלכ"ר ביוזמת פייסבוק שיאפשר את פעילות ליברה ולשמור על ערך המטבע.
והשלישי, ארנק דיגיטלי בשם Calibra, שיושק יחד עם המטבע כשפייסבוק היא החברה היוזמת – הארנק יאפשר העברת כספים ללא עמלות בכל העולם ובקלות ובהמהירות של "קליק" – זמינות לארנק מוואטסאפ, פייסבוק ומסנג'ר וכאפליקציה נפרדת לאנדרואיד ו-iOS.
המהפכה החדשה של פייסבוק, אמורה לשנות את נושא השירות והתשלומים, לשתף פעולה עם הבנקים,
ולספק תשתית פיננסית זמינה, גם לאנשים שאין להם חשבון בנק ע"י שילוב שירותי חלפנות מקומיים, לדוגמה בדרום אמריקה, הודו ואפריקה.
themarker.com
רגע, מה עם נושא האבטחה של פייסבוק?
איך אנונימיות המשתמשים במטבע בכלל מתחברת עם הקונספט של פייסבוק?
נושא חשיבות האבטחה בתקופה האחרונה, לא זר לרשת החברתית. פייסבוק מצידה מדגישה שזה לא המטבע שלה, אלא מטבע עצמאי שמאחוריו עומדים גופים עצמאיים וגדולים. קליברה, היא חברה נפרדת מפייסבוק. הארנק יהיה מופרד מחשבון המשתמש, זאת אומרת, המידע מהארנק לא יופיע לדוגמה בפיד. הרשת החברתית הודיעה כי המידע מקליברה לא ישותף עמה, רק במקרים חריגים/פליליים וכדומה. בנוסף, קליברה הוקמה כדי למנוע איומים וחשיפת מידע פיננסי.
bitcoinexchangeguide.com
כוח קנייה בינלאומי
המערכת הפיננסית שמציעה פייסבוק תשאיר את הבנקים מאחור. הוספת השחקנים החזקים שיעמדו לצד המטבע
יחבר את העולם כולו, ועתיד לשנות את הכלכלה העולמית. ברגע שהאיחוד הזה יצליח, הכסף והעסקאות שיעבורו דרך פייסבוק יעצימו אותה לרמות אחרות (יכולת לעבד כ- 1,000 עסקאות בשנייה) . בניית התשתית החברתית והבינלאומיות של פייסבוק (וואטסאפ -1.5 מיליארד משתמשים, פייסבוק מסנג'ר – 1.3 מיליארד משתמשים) יתרמו לחשיפה ולהפצת המטבע, גם מבחינת כמות המשתמשים וגם בנוחות ההפצה ובמהירות דרך הפלטפורמות המוכרות, וזאת בנוסף לפלטפורמות נוספות שעתידות להופיע כשהמטבע יושק.
orissapost.com
שאלה של אמון וחופש המידע
הסמל האסטרולוגי של המאזניים, בתוספת לשם ליברה המסמל חירות, שואף לשים בפרונט את נושא הצדק של המטבע החדש. ככל שהמטבע יהיה חזק כך פייסבוק ושותפות אחרות שיצטרפו יבססו את אמינותן.
מטבעות הקריפטו נועדו לשנות את הכלכלה העולמי, המטבע החברתי נועד בעיקר להנגיש זאת לכולם.
גודל השליטה הצפוי של הרשת החברתית בעזרת המטבע החדש לא ברור לחלוטין.
האם פייסבוק והשותפות יצליחו להשתלט על המטבע, ולשמור על ערכו? מה שבטוח תהיה תחרות בשם האנושות. האביר הסקוטי ויליאם וואלס צעק, לפחות בסרט, כשפניו צבועות בצבע הכחול של פייסבוק…"חירות"!!! והשאר…היסטוריה.
הכותב הוא קופי דיגיטל ומנהל תוכן בגופמן קריאייטיב