img

כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מחכה במרחק קליק אחד

מתחילים >
תל אביב, IL
temperature icon 21°

web2infoעולם הביטוחמדריך: כך תחסכו עד עשרות אלפי שקלים במשיכת הפנסיה
עולם הביטוח

מדריך: כך תחסכו עד עשרות אלפי שקלים במשיכת הפנסיה

חשבתם שמה שנצבר נצבר, ואין כבר מה לשנות בפרישה? תחשבו שוב: קיזוזים, פריסה ופטורים ממס, לצד דיוק והתאמה אישית באופן המשיכה, שווים לכם הרבה מאוד כסף     

 

 

פרישה לגמלאות היא אחד הצמתים החשובים של החיים. היא כרוכה בשינויים במסגרת, בהרגלים, ברמת ההכנסות וההוצאות, לעיתים במפגש עם סכומי כסף גדולים, ולא אחת גם במעבר מצבירת נכסים לצריכתם. לקראת גיל הפרישה – 62 לנשים (יעלה בהדרגה החל מ-2022) ו-67 לגברים – חשוב לתכנן את הנושא הפנסיוני, על שלל היבטי המיסוי הנובעים ממנו, באופן פרטני. זאת כיוון שכל אמירה כללית שתקראו או שתשמעו בנושא, לאו דווקא תהיה רלוונטית אליכם ספציפית. יחד עם זאת, יש מספר דברים שחשוב לכולם לדעת.

 

רוצים לשמוע יותר? השאירו פרטים

 

עובד שהגיע לגיל הפרישה, נוסף על הפנסיה, זכאי להטבות מס שונות לשארית חייו. סך החיסכון במס עשוי להגיע לעשרות אלפי שקלים. לכן, חשוב שתכירו את ההטבות המגיעות לכם במסגרת מענקי הפרישה, פיצויי הפיטורים, מענקי ההסתגלות, ימי המחלה ועוד.

על הקצבה המשולמת מקרן הפנסיה, בדיוק כמו על משכורת, נגבה מס הכנסה. עם זאת, כנגד סכום של קרוב ל-800 אלף, זכאי הפנסיונר לפטור ממס (לפי סעיף 9א(ה) לפקודת מס הכנסה). כדי לקבל את הפטור עליכם להתייצב אצל פקיד השומה ולעבור הליך הקרוי "קיבוע זכויות". הדילמה הגדולה בפרישה היא אם למשוך סכום גדול מהחיסכון בבת אחת, או שמא לקבל אותו במנות קטנות כקצבה. בנקודה זו מומלץ להיוועץ עם גורם מומחה, כי כאמור, אין דין גמלאי אחד כדין כל היתר.

 

למידע נוסף ולהשארת פרטים >>

 

אף פעם לא מוקדם לתכנן פרישה

לפנסיה, כידוע, חשוב לדאוג בשלב מוקדם. יועץ פרישה הפוגש את העובד בתחילת דרכו או באמצע הקריירה ידאג למקסם עבורו את החיסכון על ידי הגדלת הפקדות, שיפור בתשואה וחיסכון בדמי הניהול. בשלהי תקופת ההעסקה, זה פחות רלוונטי. אבל דווקא בשלב זה, כשלרבים נדמה כי כבר אין הרבה מה לעשות, ניתן לחולל שינויים משמעותיים.

אם הגעתם לגיל פרישה, אומנם, לא ניתן לשנות את סכום הכסף שנצבר, אבל אפשר ורצוי למקסם את הזכויות מהקופה שנצברה. האופן שבו ייפדה הכסף, לצד הטבות מס מיוחדות לפורשים, עשויים לייצר סכומים נאים. אז לכאורה, כל אחד והסכום שצבר. אבל בפועל, אנחנו לא פותחים את קופת הפנסיה ולוקחים את הכסף; מימוש הכספים תלוי במסלול החיסכון: האם זו קרן פנסיה ותיקה או חדשה? ביטוח מנהלים? פנסיה תקציבית או קופת גמל? לכל סוג חיסכון כללים ותקנות משלו. מעבר לכך, הסכום שנצבר הוא לא הסכום שיגיע לידיכם נטו – יקוזזו מתוכו מיסים, ואלו עשויים להשתנות על פי האופן שבו נבחר למשוך את הכסף. לכן, מומלץ לבחון את כל האפשרויות לפני שמחליטים כיצד לממש את זכויות הפנסיה שלנו.

דוגמה מספרית: נניח שכנגד הכספים שנצברו בקרן הפנסיה אתם זכאים לקצבה חודשית של עשרת אלפים שקלים לכל ימי חייכם. על הסכום הזה תידרשו לשלם מס של כאלף שקלים בחודש. באמצעות מיצוי נכון של הזכויות המגיעות לפורשים, ניתן לקבל פטור מלא ממס על הקצבה. לחלופין, אפשר למשוך 200 אלף שקל בסכום חד פעמי פטור ממס ואת היתר לקבל כקצבה נמוכה מעט, אף היא פטורה ממס.

כאן נכנסת המומחיות של יועץ הפרישה. הוא שולט בזכויות הספציפיות המגיעות למי שהגיע לגיל פרישה, מכיר את כל האפשרויות ומסלולי ההטבות ויכול להציג בפני הפורשים את האופציות הטובות ביותר למקסום ההטבות המגיעות להם.

 

 

אלו השאלות העיקריות שצריך לתת עליהן את הדעת בסמוך למועד הפרישה:

1. מהי הקצבה החודשית הרצויה לי?

2. אם חלילה אלך לעולמי לפני בן או בת הזוג, מהי הקצבה שברצוני להבטיח להם?

3. מה בכוונתי להשאיר כירושה לצאצאיי (אם בכלל)?

4. האם אני זקוק לסכומים חד-פעמיים בפרישה לצורך רכישת נכס, רכב, שיפוצים או טיולים?

5. כמה כסף עליי להשאיר להוצאות בלתי צפויות?

6. האם בכוונתי לעבוד? אם כן, באיזה היקף משרה? כמה מס אשלם?

7. מה מגיע לי מביטוח לאומי?

 

רוצים לשמוע יותר? השאירו פרטים

 

ואלו השלבים שיש לוודא בעת קבלת ייעוץ לפרישה:

1. בסיום העבודה, ודאו שאתם מקבלים את כל התשלומים המגיעים לכם: מענקים, דמי מחלה, פדיון חופשה והשלמת פיצויים.

2. ודאו שטופס סיום יחסי עובד-מעביד (טופס 161) הינו תקין. מעסיקים רבים ממלאים אותו בצורה שגויה שעלולה לגרור אתכם לחיובי מס מיותרים.

3. ודאו שקיבלתם טפסי שחרור לגבי הכספים שבתוכניות הפנסיוניות השונות. במקרים מסוימים, לא תוכלו למשוך את הכסף בלעדיהם.

4. קבלו מחברות הביטוח או מבתי ההשקעות פירוט מלא לגבי כל התוכניות הפנסיוניות שלכם על פי מפרט ספציפי, המגדיר את סוגי הכספים ואופן מיסוים. הסתמכות על דוחות שנתיים עלולה להטעות ולגרום נזק.

5. ודאו שהוצעו לכם אפשרויות למשיכת קצבה או כספים הוניים (חד פעמיים).

6. חשבו את סכום קצבאות הנטו שתקבלו, נוסף על קצבאות ביטוח לאומי.

7. בחרו במסלולים הכדאיים לקבלת קצבה מקרן הפנסיה או פוליסות הביטוח, כאלו שיבטיחו למשל קצבת שארים ראויה לבן או בת הזוג (אם אתם מעוניינים בכך). זכרו: בחירת מסלולי ברירת המחדל אינה מתאימה לכל אחד.

8. תכננו כספים לירושה, אפיקי השקעה ורמות סיכון רצויות.

9. מלאו טפסים לאופן מימוש הקצבה או משיכות הכספים החד פעמיות והעבירו אותם לגופים הרלוונטיים.

10. מלאו טפסים למס הכנסה כדי ליהנות מפריסות מס או מפטורים ממס המגיעים לכם.

11. שלחו אישורים ממס הכנסה לגופים הרלוונטיים.

12. ודאו תשלום קצבה נטו נכונה מצד הגופים השונים.

 

אז בין אם הגעתם לגיל פרישה ובין אם שנים ארוכות של עבודה עוד לפניכם, חשוב לבדוק כבר עכשיו שהתיק הפנסיוני שלכם מנוהל באופן המיטבי והמתאים ביותר עבורכם. רק כך תוכלו להימנע מהוצאות מיותרות ולוודא שהפרישה שלכם תתבצע בדיוק כפי שריצתם.

הירשם
דווח על
guest
0 תגובות
הצג את כל התגובות
למעלה

מה נוכל לעזור לך למצוא?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חכו רגע, יש לנו עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם!

פרסמו אצלנו >
נגישות