תקופה הקורונה מסתמנת גם כתקופת פריחתו של עולם היין בישראל. בין אם מתוצרת הארץ ובין אם מיבוא, צריכת היין בישראל עלתה בשנתיים האחרונות בעשרות אחוזים. ניתן להודות לקורונה על כך שהנגישה את תחום היין, ששנים נחשב כאליטיסטי ויוקרתי – לכלל שכבות האוכלוסייה, והפכה אותו לנגיש, קליל ומרענן.
אחד החידושים המעניינים בעולם היין מגיע בעיקר בצורה בה הוא מוגש. בשנים האחרונות, החלו לייבא יין לישראל – בפחית! כן כן, סוף ללחץ של אלה שלא יודעים לפתוח בקבוק ומפחדים לעשות פדיחה בדייט הראשון, אין צורך לחשוש יותר מהפקח בחוף הים שנותן קנס על הכנסת בקבוקי זכוכית לחוף, ובעיקר – אפשר לשתות בכמות רצויה ומותאמת אישית, מבלי לפתוח בקבוקים שלמים ולשלם הרבה כסף.
View this post on Instagram
יין בפחית הוא מוצר שמנגיש את חוויית היין, והכי חשוב – הופך אותה לנוחה ואקולוגית. מיתרונותיו של המוצר – תחזוקה קלה, שרשראות אספקה פשוטות, ובאופן כללי, המוצר אקולוגי יותר ובזבזני פחות. הפחיות קלות לקירור ולצינון, אופן נשיאתן נוח, וכמויות הצריכה גורמות לנו להרגיש בשליטה, שלא לדבר על שימור היכולת לשמור סוד (ועוד יכולות רבות אחרות).
בישראל ישנם כיום מספר משווקים, חברות ומיזמים, שהחדירו לשוק את פחיות היין השונות והן נמכרות במגוון רשתות וחנויות יין ואלכוהול. מדובר בעיקר בסוגים שונים של יינות לבנים ויינות רוזה מבעבעים. המחיר לפחית נע סביב 16-20 ₪ ליחידה, ו-60 ₪ לרביעייה.
View this post on Instagram
חוויית צריכת היין, אשר הייתה בעבר נחלת בודדים הפכה להיות נגישה בהרבה יותר. אין צורך יותר לשמר פוזה שכוללת הצגה של הבקבוק, מענה על השאלות המכשילות בנוגע לבציר של היין ומחירו. כיף הרבה יותר לסיים יום עבודה, לשבת בשקיעה מול הים (גם בחורף) ולפתוח פחית צוננת שהוצאת מהפאוצ' במטרה לשתות יין מרענן. לחיים!
View this post on Instagram