10 חיילים בודדים של המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל נפלו במלחמת חרבות ברזל

נופלי המרכז לחיילים בודדים על שם מייקל לוין – מימין אביעד ריבלין זל ונועם אלימלך זל – צילום פרטי
המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל, המלווה 3,500 חיילים בודדים שמגיעים מחו"ל, או ישראלים חסרי עורף משפחתי, איבד מאז ה7 באוקטובר, 10 חיילים משוחררים/ בודדים המלווים על ידי העמותה. השנה בהמשך למסורת שהוביל המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין, יתאגדו עמותות מובילות בתחום ליווי חיילים בודדים לקיום טקס זכרון משותף לזכרם של כלל הנופלים הבודדים, אשר נהרגו במתקפת ה7 לאוקטובר ובמהלך לחימה במלחמת "חרבות ברזל. טקס לזכרם יתקיים בתיאטרון ירושלים בנוכחות מכובדים ומשפחות שכולות.
ואלו שמותיהם וסיפוריהם של נופלי העמותה:
בן מנשה מזרחי ז"ל, בן 22 במותו, נרצח באכזריות במסיבת ה"נובה" ליד קיבוץ רעים ב-7 באוקטובר 2023. בן נולד בניו יורק ועלה לישראל מקנדה בשנת 2018, כשהיה בן 18. הוא התגורר בקבוצת יבנה והיה אהוב על משפחתו וחבריו. בבוקר ה-7 באוקטובר, נסע בן עם חברים למסיבת ה"נובה". עם תחילת מתקפת המחבלים, הוא וחבריו ניסו להימלט, אך עצרו כדי להושיט עזרה לפצועים. בן פינה פצועים תחת אש בלתי פוסקת ובשלב מסוים אף הספיק לשלוח הודעה לחבר ובה סיפר על הירי. כעבור זמן קצר, התקבלה ההודעה המרה על הירצחו. בני משפחתו כתבו עליו: "בן פתח לכל המשפחה את הדלת לחזור לארץ, לעשות עלייה והמשפחה כולה חוזרת לארץ בקרוב." סיפורו של בן מנשה מזרחי ז"ל הוא טרגדיה הממחישה את גודל האובדן והגבורה שאפיינו את אותם רגעים קשים. זכרו נצרב לעד בליבנו.
דניאל כהן ז"ל, בת 20 במותה, נרצחה באכזריות במסיבת ה"נובה" ליד קיבוץ רעים ב-7 באוקטובר 2023. דניאל נולדה וגדלה בנתניה, אבל כבר בגיל צעיר החלה לנדוד בין מסגרות והוסטלים, כשהיא עוברת מעיר לעיר. "היו במשפחה שלה הרבה בעיות והיא מצאה את עצמה מחוץ לבית בגיל מאוד צעיר. היו תקופות שהיא הייתה גרה ברחוב, כבר בתור ילדה, סיפרה נופר סבג בת זוגה.
הן הכירו כששתיהן היו בנות 21, אחרי שירותה הצבאי של דניאל. "הכרנו אצל חברים משותפים. היא הזמינה אותי לדייט, באה לאסוף אותי מהבית, והלכנו לאכול במסעדה. התחלנו לצאת והתאהבנו ממש מהר. אחרי חצי שנה כבר עברנו לגור יחד בראשון לציון. היא עבדה ב'בית אקשטיין' וטיפלה שם בילדים על הרצף האוטיסטי ובילדים עם צרכים מיוחדים. היא מאוד נהנתה לעבוד עם ילדים. היא קראה להם 'החברים'. אני עבדתי בפיצרייה. מראשון עברנו לגור ברחובות, ומשם עברנו לנתניה. דניאל הייתה גרה פה כשהיא הייתה ילדה, והיא רצתה לחזור. אני הלכתי איתה. כשעברנו לנתניה היא עברה לעבוד בהוסטל בהרצליה, בדיוק באותו מקום שעזר לה כנערה בסיכון. היא עבדה שם עד שהיא נרצחה. ביום חמישי שלפני אותה שבת היא סיימה את העבודה שם. היא עזבה כי היא בדיוק התחילה עסק חדש עם יוחאי, החבר הכי טוב שלה. הם פתחו יחד עסק של ניקיון בתים לפני אכלוס. למעשה, הם הלכו יחד ל'נובה' כדי לחגוג את פתיחת העסק. הם גם נרצחו יחד. דניאל תכננה להציע נישואין לנופר, בטיסה בחו"ל שנקבעה מראש. האובדן קשה מנשוא.
אביעד ריבלין ז"ל, בן 23 במותו, נרצח באכזריות במסיבת ה"נובה" ליד קיבוץ רעים ב-7 באוקטובר 2023. אביעד היה חייל בשירות מהחטיבה הטכנולוגית ליבשה, יוצא החברה החרדית, שהמשיך להתגורר בישראל לבדו. אביעד היה חברו הטוב של נועם אלימלך רוטברג ז"ל, גם הוא חייל שנתמך על ידי העמותה. סיפורו האישי מצביע על צעיר שבחר לחיות ולבנות את עתידו בישראל באופן עצמאי. הוא בן למשפחה חרדית בת 12 אחים, חלקם חרדים חלקם חילונים או במנעד, 4 מתוכם, אביעד, גיגי, יוחאי ויינון, נסעו לבלות במסיבת הנובה. רק יוחאי ויינון חזרו ממנה בחיים. חבריו ומכריו מתארים את אביעד כבחור טוב לב, חברותי ואהוב על הסובבים אותו. הוא היה בעל שמחת חיים ואהב לבלות עם חבריו. אביעד היה חלק ממרקם החיים הישראלי. מותו הוא אובדן גדול למשפחתו, לחבריו ולכל מי שהכירו. יהי זכרו ברוך.

נופלי המרכז לחיילים בודדים לזכר מייקל לוין זל – צילום פרטי – דוד יאיר שלום זל
דוד יאיר שלום נאמן ז"ל, בן 21 במותו, נרצח באכזריות במסיבת ה"נובה" ליד קיבוץ רעים ב-7 באוקטובר 2023. דוד הגיע למסיבת הנובה עם בת זוגו נועם. היא נפצעה מירי מחבלים, בזמן שלידה שכב דוד, שנרצח לאחר שהמחבלים ירו בו מטווח אפס צרור יריות בחזה. נועם ניצלה. דוד יאיר שלום גדל בעיר העתיקה בירושלים, יוצא החברה החרדית. הוא נלחם כדי להגיע לשירות צבאי משמעותי. הוא שירת בצה"ל במסירות, וראה בשירותו חלק חשוב בהשתלבותו ובחיבורו למדינה. חבריו מספרים על דוד יאיר כבחור רציני, ערכי ובעל נכונות לעזור לזולת. הוא היה אהוב על חבריו לשירות ושאף לתרום ככל יכולתו למען ביטחון ישראל. דוד היה כל כך מיוחד. שמח לשמוח. אהב לאהוב ורקד את החיים בשמחה. אין מי שלא הכיר אותו שלא התאהב בו מיד. איכשהו תמיד הצליח לגרום לכולם לצחוק ולחייך בכל מצב
נועם אלימלך רוטנברג ז"ל, בן 24 במותו, מבאר שבע, מתכנת במפקדת פיקוד ההכשרות והאימונים נרצח באכזריות במסיבת ה"נובה" ליד קיבוץ רעים ב-7 באוקטובר 2023. נועם היה חייל בשירות סדיר, נתמך על ידי העמותה, לאחר שיצא בשאלה מהחברה החרדית. הוא היה חברו הטוב של אביעד ריבלין ז"ל. לאחר ה7 באוקטובר, במוצאי שמחת תורה גילתה המשפחה שהוא נעדר – ובמשך יומיים נעו באי-ודאות, עד לידיעה המרה. נועם אלימלך גדל בבית חרדי בשכונת רמות בירושלים.
למד בתלמוד תורה בשכונה, והמשיך את לימודיו בישיבות שונות. לאורך שנות התבגרותו היה נועם שרוי בלבטים רוחניים, שגרמו לו סערת רגשות ורצון לחפש תשובות לשאלות הנוקבות שהתעוררו אצלו. אביו, הרב רוטנברג, סיפר כי נפשו של בנו הייתה צמאה למענה על תהיות רבות שנגעו בענייני אמונה, במשמעות קיומו על פני האדמה ובמהות ייעודו כאדם.
נועם עבר לגור עם חברים קרובים מהישיבה, בתחילה במושב תפרח (סמוך לבית משפחת ריבלין אשר שניים מבניהם נהרגו אף הם ב-7.10.23). לאחר מכן עבר להתגורר בבאר שבע ואחר כך באשקלון. היה נחוש בדעתו לסלול לעצמו דרך חדשה, ופעל לשם כך באופן נמרץ, כשהוא שלם עם עצמו. ליבו היה פתוח לכל אדם באשר הוא, והוא קירב אליו דתיים וחילוניים כאחד, ללא שיפוטיות.
נתנאל יאנג ז"ל, בן 20 בנופלו, מתל אביב, עלה ב2021 מלונדון לישראל כדי לשרת בצה"ל. החייל הבודד, שהפך ללוחם מצטיין בגדוד 13 של גולני, נפל ב־7 באוקטובר סמוך לזיקים בקרב מול מחבלי חמאס. נתנאל בחר לעלות לישראל ולשרת בצבא ההגנה לישראל מתוך תחושת ציונות ומחויבות עמוקה למדינה. הוא היה חייל מסור, אמיץ ומוערך על ידי מפקדיו וחבריו ליחידה. נפילתו ביום הראשון של מלחמת "חרבות ברזל" היא אובדן כבד למשפחתו, לחבריו ולמדינת ישראל כולה.

נופלי המרכז לחיילים בודדים לזכר מייקל לוין זל – דניאל כהן זל – צילום פרטי
לאחר מותו ובסיוע הסוכנות היהודית, עלו ארצה גם הוריו. "האהבה שלו למדינה והנכונות שלו להגן עליה נותנות לנו, לצד הכאב הנורא, גם הרבה גאווה. אחרי החיבוק שקיבלנו מאלפי אנשים בהלוויה ובשבעה, אנחנו מבינים שישראל היא הבית החדש שלנו" – כך אמרו שונטל וניקי יאנג, הוריו של נתנאל.
אלי ולנטין גנסיה ז"ל, בן 22 בנופלו, לוחם בחטיבת הצנחנים, גדוד 890, נפל בקרב לטיהור בארי ב-7 באוקטובר. משפחתו טסה לארץ במחשבה שהוא שוכב פצוע בבית החולים. רק כשהגיעו לכאן, נודע להם דבר האסון. מאז שהיה ילד בצרפת, חלם אלי לעלות לישראל ועשה זאת במסגרת פרויקט "תגלית", התגייס כחייל בודד ונפל שלושה שבועות לפני שחרורו. לזכרו ולציון מורשתו של אחיה, קלואי הצטרפה גם היא ל"תגלית" באמצעות "החוויה הישראלית", חברת בת של הסוכנות היהודית.
רוז לובין ז"ל, בת 20 בנופלה, עלתה לארץ מאטלנטה, בשנת 2021. היא התגייסה למג"ב, שירתה כלוחמת בודדה וב-7 באוקטובר יצאה עם נשק לשער הכניסה של קיבוץ סעד בעוטף שבו גרה, כדי למנוע חדירת מחבלים ושרדה את הטבח. "היא התגוררה בקיבוץ כלוחמת בודדה, הצטרפה עם הנשק לכיתת הכוננות ושמרה בשער הכניסה כדי שהמחבלים לא יחדרו פנימה. המחבלים פסחו על קיבוץ סעד הרבה בזכות כיתת הכוננות ששמרה, והיא הייתה חלק מהצוות", סיפר רפ"ק דור ביטון, מפקד פלוגת לביא שבה שירתה. לדבריו, "היא סייעה רבות כשקפצה לקיבוצים סמוכים לפינוי ואבטחת אמבולנסים. ביום שני כבר נסענו אליה בג'יפ ממוגן והחזרנו אותה לפלוגה בירושלים כי היינו זקוקים לה כדי לתת מענה מבצעי לכל התלקחות שהייתה עלולה לפרוץ בעיר העתיקה".
תמר ועידן ג'ימס מקיבוץ סעד היו אלה שאימצו את רוז: "רוז הגיעה אלינו באוגוסט 2021 כחלק מגרעין צבר. רוז הייתה בחורה צבעונית, הכול היה אצלה בצבע והיא הייתה מאושרת, מלאה בצבעים יפים של אושר. מההתחלה היא אמרה שהיא הולכת למג"ב. זה היה חלום עבורה. עשתה הכול למען זה: כושר גופני, לימודי עברית, הכול. והצליחה. הטקס בכותל היה הגשמת חלום עבורה".
"רוז הייתה טובה בכל דבר וגם טובה לאחרים. זה נדיר. היא ויתרה כדי שאנשים יצאו הביתה בסופ"שים. היא שמרה על העיר העתיקה והתמלאה גאווה", סיפרה תמר.
"היא סיפרה על הזוועות, אבל דרשה לחזור", אמר מפקדה. "דורות חלמו להגיע לירושלים, לנו יש את הכבוד להגן עליה", אמרה השנה באירוע לגיוס תרומות. ב6.11.2023 נהרגה בפיגוע בעיר העתיקה. סמלת שנייה לובין, בת 20, היתה החלל ה-59 של מג"ב ושל המשטרה מתחילת המלחמה, והלוחמת השלישית שנפלה בקרב מול מחבלים בעיר העתיקה, אחרי רש"ט הדר כהן (בפברואר 2016) ורס"ל הדס מלכא (ביוני 2017). מחבל בן 16 מעיסאוויה דקר את רוז בעת שהייתה בפעילות מבצעית עם שני לוחמים נוספים שאבטחו את תחנת "שלם" הסמוכה לשער הפרחים. היא פונתה במצב אנוש ונפטרה מפצעיה בבית החולים.
אליהו בנימין אלמקייס ז"ל, בן 29 בנופלו, נפל ב8.11.2023; רס"ר (במיל') אליהו בנימין אלמקייס, מירושלים, לוחם הנדסה בגדוד 8219 שבחטיבה 551. אחרי שהשתחרר מהשירות הסדיר הוא השתלב בעבודה בתחום הביטחון בירושלים, ותכנן להינשא לבחירת ליבו יוענה בתחילת נובמבר. כשפרצה המלחמה, גויס לשירות מילואים ונפל בקרב במרכז רצועת עזה. הוא הספיק להפגש עם הוריו, אך ימים ספורים לאחר המפגש, נפל בנימין ברצועת עזה. לאחר תקופת האבל, המשפחה שבה לצרפת, אבל בליבם כבר גמלה ההחלטה לעלות לישראל: "החלום שלו היה שנחיה איתו בישראל. נבנה את החיים שלנו בירושלים, העיר שבנימין אהב יותר מכול", מסכמת מרלן.
אילן משה כהן ז"ל, בן 20 בנופלו, עולה מארגנטינה. נפל ב15.5.2024 באסון הטנק בג'בליה, במסגרתו נורה ירי בשוגג של טנק צה"ל לעבר בניין שבו שהו כוחות ישראלים. אילן, חייל בודד שהתגורר במגורי העמותה בירושלים. הוריו של אילן, דוד ואדריאנה, התבשרו על מותו בעודם בארגנטינה, על ידי השגריר הישראלי במדינה ועשו את דרכם לארץ. אילן הגיע לישראל לאחר סיום לימודי התיכון בארגנטינה, למד בישיבות, הצטרף לעמותה והגיע לחטיבת הצנחנים, לגדוד 202.
הטקס אשר יתקיים בבנייני האומה ירושלים ב29.4 בשעה 19:30 למוזמנים, מתקיים בשיתוף "נפש בנפש", "גרעין צבר" של הצופים, "רוח נכונה", "עמותת הראל", תכנית "כנפיים" לחיילים עולים, עיריית ירושלים והמרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל. במסגרת הטקס, תתקיים תפילה לחזרתם של החיילים הבודדים עידן אלכסנדר ורום ברסלבסקי החיים וחזרת גופתו של החייל החטוף עומר נאוטרה ז"ל.
דרורית ניצני נשיאת המרכז לחיילים בודדים ע"ש מייקל לוין ז"ל: "הם באו מרחוק או היו לבד כאן, ללא עורף משפחתי, אך כולם היו חלק ממשפחת המרכז לחיילים בודדים וממשפחת העם הישראלי. אנו מחבקים את זכרם ומבטיחים להמשיך ולתמוך בחיילים הבודדים שנותרו, ולזכור לעד את אלה שלא יחזרו וכמו כן מתפללים לשובם של כל החטופים וביניהם החיילים הבודדים עידן אלכסנדר ורום ברסלבסקי וגופתו של עומר נאוטרה. האבדות שאיבדנו השנה גדולות, כל אחד הוא אדם שהיה מוכן להקריב הרבה, עוד לפני שהקריב את חייו למדינה ואנו חבים להם את תודתנו ולדאוג לזכרונם הנצחי. המרכז לחיילים בודדים ע"ש מייקל לוין ז"ל ממשיך להיות בית חם ותומך עבור אלפי חיילים בודדים המשרתים בצה"ל, ובזמנים קשים אלה, מחזק את הקשר עם משפחות הנופלים ומנציח את זכרם".
המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל טלפון 03-5601931 לתרומה
אתר, פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק, יוטיוב, לינקדאין
המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל
המרכז לחיילים בודדים לזכרו של מייקל לוין ז"ל, הוקם לאחר מותו של מייקל לוין, חייל בודד שהתגייס לצה"ל, במלחמת לבנון השנייה ב2006. בשנת 2004 הגשים את חלומו כשעלה לבד ארצה והתגייס לחטיבת הצנחנים. בקיץ 2006, פרצה מלחמת לבנון השנייה כשהוא בחו"ל. מייקל לא היסס וטס חזרה לישראל כדי להילחם לצד חבריו. ב-1.8.2006 נהרג מייקל מירי צלף בכפר "עיתא אל-שעב. "המרכז לחיילים בודדים" הוקם לזכרו.
כ-7,000 חיילים וחיילות בודדים משרתים בצה"ל ומקבלים תמיכה על ידי גורמים שונים. עמותת ’מייקל לוין‘ מלווה בכל רגע נתון כ3,500- חיילים וחיילות בודדים, מתוכם כ2,000-בשרות פעיל. העמותה מעניקה לכל חייל או חיילת בודדים, מעטפת משלימה ומותאמת אישית, תוך ליווי רציף למשך עד כ-10 שנים, לפני גיוס ולאחר השחרור, שנים בהן המענה הצבאי מצומצם. המרכז מהווה בית ומקום לבילוי, ארוחות משותפות, תמיכה ותחושה של משפחתיות עבור החיילים והחיילות הבודדים.
בשנים הקרובות צפויה מגמת עלייה של כ-10% במספר החיילים המלווים על ידי העמותה מדי שנה, לאור עלייה לישראל, יציאה מהחברה החרדית וצמיחה בתוכניות לשילוב נוער בסיכון בצה"ל.
בתחילת הדרך, העמותה טיפלה רק בחיילים בודדים שעלו מחו"ל ומשפחתם נשארה שם וב2015 לאחר מבצע "צוק איתן", דרורית ניצני נשיאת העמותה כיום, אחרי 20 שנה כמעצבת אופנה, ייסדה את התוכנית לחיילים בודדים חסרי עורף משפחתי, הווה אומר כל חייל ישראלי אשר נקלע לנתק ממשפחתו בגלל נסיבות חיים שונות. זאת עשתה גם ממניעים אישיים, לאחר שהיא ובעלה המוסיקאי יאיר ניצני ("תיסלם"), אימצו את אלי סופר, חייל בודד שנפצע קשה ב"צוק איתן" ושכב לבדו בבית החולים, מאחר והיה בנתק ממשפחתו בארץ. אליה הצטרפה בשנים האחרונות המנכ"לית סא"ל במיל' ליאורה רובינשטיין מאחוריה 30 שנות שרות בצה״ל בתפקידים בכירים, ושימשה בשבע שנים האחרונות כמנהלת תוכנית החיילים חסרי עורף משפחתי ובשנתיים האחרונות כמנכ״לית העמותה. יחד עם חברי ועד מוכשרים נוספים, קבוצת בנות שירות ומתנדבים רבים ברחבי הארץ, הם אמונים על קיום ותפעול העמותה החשובה.
אם כן, העמותה מעניקה ליווי בשתי תכניות במקביל- הן לחיילים בודדים עולים והן לחיילים בודדים ישראלים חסרי עורף משפחתי, ליווי אישי ומקצועי של עובדות סוציאליות ורכזים,
וליווי ארוך טווח לפני הגיוס, במהלך השירות הצבאי וחמש שנים מהשחרור.
לעמותה תו מידות לאפקטיביות.
העמותה מספקת לחיילים הבודדים פתרונות דיור, ייעוץ וסביבה קהילתית:
דיור – למרכז לחיילים בודדים ע"ש מייקל לוין מרכזים ו-6 בתים ברחבי הארץ: ירושלים, מודיעין והרצליה, בהם שוהים דרך קבע 150 מהחיילים הבודדים. אליהם מצטרפים שאר החיילים לפעילויות השונות.
ייעוץ – צוות מקצועי של רכזי חיילים יעמוד לרשות החיילים הבודדים, מלש"בים וחיילים משוחררים, סיוע בהכרה כבודד, מיצוי זכויות מול ממסד, הנגשת מידע, ליווי ביורוקרטי מול הצבא ועוד.
קהילה – העמותה מפעילה מועדון חברתי עבור החיילים הבודדים באזורים שונים. מטרת העל של המועדון החברתי – לייצר תחושת שייכות וקהילה בקרב החיילים. מקום אשר יהווה עבורם מסגרת לשהות בה, לאכול, לשתות, לקבל אוזן קשבת לכבס ועוד.
בשנים האחרונות הרחיב המרכז את פעילותו והקים תכניות ייעודיות לאוכלוסיות מיוחדות, ביניהן תכנית לליווי צעירים יוצאי הקהילה החרדית בדרכם לשירות צבאי משמעותי. המרכז מהווה בית חם ומשפחה תומכת לאלה שבחרו לשרת את המדינה, למרות האתגרים המיוחדים בדרכם שכמ2023 מלחמת חרבות ברזל, הרחיבה העמותה את המענים ומערכי התמיכה לחיילים, חיילי מילואים ומשפחות עולים.
לפרטים נוספים: ליהי גורלניק יחסי ציבור, 054-7300510, lihigoralnik@gmail.com