img

כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מחכה במרחק קליק אחד

מתחילים >
תל אביב, IL
28°

web2infoפודקאסטיםגופמן קריאייטיב - זמן לחשוב"זמן לחשוב" עם ד"ר שי בן יוסף וישראל גופמן: איך ארגון יכול ליצור הגיון בשיגעון #פרק21
גופמן קריאייטיב - זמן לחשוב

"זמן לחשוב" עם ד"ר שי בן יוסף וישראל גופמן: איך ארגון יכול ליצור הגיון בשיגעון #פרק21

לאזן בין סיסטם לאקוסיסטם, לזכור בשביל מה אנחנו כאן ולהתעורר מהאשליה שהכול בשליטתנו: ד"ר שי בן יוסף, מומחה לקבלת החלטות במצבים מורכבים, מעביר בפודקאסט של גופמן קריאייטיב שיעור בהתנהלות ארגונית במשבר – ולוקח אותנו לחיים שאחרי גל הקורונה הבא

 

 

עוד שנה אזרחית נפתחת בחוסר ודאות קיצוני: וריאנט חדש, קאמבק של מגבלות, אינפלציה שמרימה ראש – ואלו רק הדברים שאנחנו יודעים עליהם. איך בתנאים כאלה אפשר לתכנן קדימה ולנהל ארגון?

"בתור התחלה, צריך להשתחרר מהאשליה שהכול נמצא בשליטתנו", אומר ד"ר שי בן יוסף, מומחה לניהול וקבלת החלטות במצבים מורכבים בגופים ציבוריים ועסקיים. "הנה, חישבתי למתי לכוון הבוקר שעון מעורר כדי להיכנס לאוטו בזמן ולהגיע לפודקאסט בזמן, אבל לפקקים היו תוכניות אחרות".

ד"ר בן יוסף מבחין בין סיסטם, המערכת הסגורה שהקשר בין סיבה לתוצאה בתוכה מובהק יותר – זוהי השגרה הארגונית, הספקים ושרשרת האספקה, גורמי המימון ועוד; לבין אקוסיסטם – המציאות שמחוץ לשליטתנו, ושלא פעם משבשת את תוכניותינו. למשל: ספק שמודיע לנו ברגע האחרון כי הסחורה מסין מתעכבת. ניהול נכון הוא לאזן בין הסיסטם לאקוסיסטם, ולשם כך מציע בן יוסף ארבעה עוגנים – שניים הקשורים למערכת ושניים למה שמחוץ לה:




 

עוגנים מול האקוסיסטם

למה – משמעות ותכלית: זהו החזון, הייעוד, ערכי הארגון, אריזה גדולה לכל מה שהארגון עושה ולמוטיבציות של עובדיו. במיוחד כשאתה בסערה, אומר בן יוסף, השאלה היא איזו משמעות אתה נותן לאנשים שבתוך הסיפור. הוא חוזר עד צ'רצ'יל, שידע בעיצומה של מלחמת העולם השנייה לומר לאנגלים: עוד יזכרו את הימים האלה כיפים ביותר שלנו. על אותו משקל: איזה נרטיב נספר לעצמנו אחרי הגל החמישי על איך היינו?

מי – מחוברות, אינגייג'מנט: ניהול אנשים בתוך סיטואציה מורכבת זה למעשה ניהול הקשרים ביניהם. "מיהם הגורמים שהכי חשוב שיהיו בקשר אחד עם השני, חלקם לא עובדים יחד בשגרה? פתאום יש צורך בגיוס מהיר לטלמרקטינג בקורונה, זו היערכות אחרת לגמרי של צוותים שלא רגילים לעבוד בצוותא ביומיום".

 

עוגנים כלפי הסיסטם

מה – משימות: מהן המשימות שלנו בארגון, מה אנחנו דורשים מאנשים. "חזון זה נחמד, אבל בסוף צריך לפרוט אותו למשימות ולתעדף, ואולי זו בדיוק המשימה – התעדוף. אנחנו ממשיכים להביא תוצרת גם בעתות משבר, לא יושבים בצד עד יעבור זעם".

איך – שיטתיות: לייצר סדר בבלגן, קצת בדומה לשעון הלחימה (שעל"ח) בצה"ל. "ליצור קבועים בזמנים, בתהליכים. שגרות בתוך הסערות. אנשים זקוקים למשענת".

ד"ר בן יוסף הוא סוציולוג, מומחה בניווט במורכבות בעבודה עם קהילות וארגונים, מלמד במכללה למינהל ובאוניברסיטת חיפה "ומשתדל ללמוד את זה בעצמי כל הזמן". עם הרקע הזה, לקראת 2022, הוא מדבר על היערכות בארבע גזרות: אירוע לא מפתיע ולא קריטי; אירוע מפתיע – אבל לא קריטי; אירוע שאינו מפתיע – אבל קריטי; ונקודת התורפה של כולנו: אירוע שהוא גם מפתיע וגם קריטי. עם אירועים מהסוג הזה הוא ממליץ להתמודד דרך ניהול סיכונים.

ככלל, הוא אומר, "צריך להבין שהעולם השתנה – הוא השתנה עוד לפני הקורונה אבל עכשיו השינוי מואץ. אז צריך להיערך ל-2022 אבל גם ל-2023 וכך הלאה. לא לעשות עוד מאותו הדבר, לא לחזור בשיטתיות על אותם הדברים שכבר עשינו. להבין שיש רמות מורכבות שונות שמחייבות פתרונות שונים, וגם לא להעמיס על המערכת. אנשים זו לא טבלת אקסל".


אנו מזמינים אתכם להאזין לפרק ה-21 של הפודקאסט 'זמן לחשוב' של גופמן קריאייטיב.

בכל פרק נשוחח עם אנשים מעוררי השראה, מעולמות תוכן מגוונים, על הפרספקטיבה האישית שלהם. על השראה ומציאות.

 

למעלה

מה נוכל לעזור לך למצוא?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חכו רגע, יש לנו עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם!

פרסמו אצלנו >
נגישות