בסקר שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה לרגל הכנס עולה כי רוב הציבור (61%) חושבים שהמורים צריכים לדון בכיתות בנושאים אקטואליים שנויים במחלוקת כמו פסקת ההתגבורת ויחסי דת ומדינה
בנוסף, 66% מהציבור רוצים שהכיתות יהיו הטרוגניות בהן ילמדו ילדים מקבוצות שונות מבחינה דתית, לאומית, תרבותית ולאומית.
פורום דב לאוטמן למדיניות החינוך הוא בהובלת בין קרן לאוטמן, המכון הישראלי לדמוקרטיה, אוניברסיטת תל אביב ושותפים נוספים. מטרת הכנס הוא להעלות לסדר היום הציבורי והחינוכי את החינוך לדמוקרטיה ולשותפות בחברה הישראלית.
נשיא המדינה יצחק הרצוג בכנס דב לאוטמן באוניברסיטת ת״א:
"מכובדי, אמש, לקראת תום עשרת הימים שהענקתי בארכה ובסמוך לחצות הלילה התקשר אליי חבר הכנסת בנימין נתניהו והודיע לי שעלה בידו להרכיב ממשלה. הוא חזר על התחייבותו לפעול למען כל הציבור בישראל, כל אזרחי המדינה ואנו נמתין לכינונה של ממשלה ואישורה בכנסת. איחלתי למר נתניהו הצלחה.
אני מצפה שהממשלה שתקום תעבוד למען כלל אזרחי המדינה, מכל הקבוצות בעם, תפעל להרגעת המתחים בתוככי החברה הישראלית בכבוד הדדי עם כל הרשויות האחרות וברוח מגילת העצמאות ועקרונות היסוד של מדינת ישראל.
אני יודע שרבים מהיושבים כאן, כמו רבים מאזרחיות ואזרחי המדינה, ואין זה משנה לאיזה מחנה פוליטי או לאיזו קהילה הם שייכים, מרגישים שנפל דבר בשבועות האחרונים, בכל הנוגע ליחסים בינם לבין המדינה, ובעיקר ליחסים בינם לבין האזרחים מהמחנה הפוליטי הנגדי.
מערכת הבחירות האחרונה, החמישית במספר בתוך ארבע שנים, הביאה להכרעה פוליטית בין המחנות שנוצרו בפוליטיקה הישראלית. יש מי שיטענו, שבכך הגיעו לסיום המשבר הפוליטי הארוך אליו נקלעה החברה הישראלית מאז שנת 2019.
היום אני מבקש מכולם – מכלל גווני הקשת הפוליטית מהמחנה המנצח ומזה המפסיד – לנסות לקחת צעד אחורה, ולראות את ההווה שלנו כחלק מהליך ארוך יותר בהיסטוריה של עם ישראל – ובדברי הימים של עם ישראל. לנסות להעמיק בפרספקטיבה רחבה יותר מהכאן ועכשיו – מהחדשות והדיווחים שמכים בעצמה על דלתותינו; מאתרי האקטואליה והרשתות החברתיות, ששואבות את תשומת הלב שלנו."