img

כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מחכה במרחק קליק אחד

מתחילים >
תל אביב, IL
temperature icon 18°

web2infoחשוב לדעתאופנה מצילה חיים: "הבית של בר" בשיתוף המחלקות לעיצוב אופנה וטקסטיל בשנקר בקמפיין משותף להעלאת המודעות לווירוס הפפילומה האנושי (HPV)
חשוב לדעת

אופנה מצילה חיים: "הבית של בר" בשיתוף המחלקות לעיצוב אופנה וטקסטיל בשנקר בקמפיין משותף להעלאת המודעות לווירוס הפפילומה האנושי (HPV)

בחודש מרץ מציינים ברחבי העולם את חודש המודעות לווירוס הפפילומה האנושי אשר עלול לגרום לסרטן צוואר הרחם, מתוך הבנה כי ניתן להעלים את הווירוס מן העולם. עמותת "הבית של בר" בשיתוף המחלקות לעיצוב אופנה וטקסטיל בשנקר משיקים קולקציית T-SHIRTS בהשראת סיפורי החולות והמחלימות במטרה לעודד התחסנות וביצוע בדיקות סקר והכל במטרה להציל חיים. בקמפיין לוקחות חלק רופאות בכירות, משפיעניות ומחלימות מסרטן צוואר הרחם

קרדיט לתמונה של גלית גוטמן בקמפיין: פיני סילוק

מחלקות עיצוב אופנה וטקסטיל בשנקר בשיתוף עם עמותת "הבית של בר" משיקים קמפיין מיוחד במטרה להעלות על נס את תחום הסרטנים הגניקולוגיים בכלל וסרטן צוואר הרחם ווירוס הפפילומה בפרט. סרטן גניקולוגי, הוא גורם תמותה מרכזי בקרב נשים. הקמפיין מדגיש את החשיבות של רפואה מונעת, בדיקות סקר, גילוי מוקדם והתחסנות כנגד וירוס הפפילומה האנושי (HPV) – אשר למרות היותו נפוץ מאד עם למעלה מ-80% מהאוכלוסייה בישראל שחשופה לו ועלול לגרום להתפתחות והיווצרות תאים סרטניים בצוואר הרחם, ישנה מעט מודעות אליו בקרב האוכלוסייה.

במסגרת הפרויקט קיימו הסטודנטים לעיצוב אופנה וטקסטיל בשנקר שיח עם מייסדת ומנכ"לית העמותה, בר לוי, וכן עם מנהלת תחום סרטן צוואר הרחם בעמותה ומחלימה בעצמה, וניה בן חור פאר. אל וניה ובר הצטרפו נשים נוספות אותן מלווה העמותה – מחלימות, מטופלות ובני משפחותיהם של נשים ישראליות שהתמודדו או נפטרו מסרטן צוואר הרחם.

במהלך 48 שעות בלבד ובהנחיית המרצים עידית ברק ורונן לוין, שהם בעצמם בעלי קשר אישי לנושא, יצרו הסטודנטים בשנקר חולצות T-SHIRTS בהשראת סיפורן האישי של המטופלות, לבסוף נבחרו שלושה דגמים שעיצבו חמישה סטודנטים. הדגמים שנבחרו זיכו את יוצרם במלגות כספיות מטעם עמותת "הבית של בר", כמו כן אותם דגמים נבחרים מהווים חלק בלתי נפרד מהקמפיין אשר מושק היום.




 

הקמפיין הינו הפקת אופנה מיוחדת בה משתתפות נשים מובילות מתחום התקשורת, רופאות בכירות במערכת הבריאות הישראלית וכן משפיעניות ומחלימות מסרטן גינקולוגי. בין המשתתפות: גלית גוטמן, סיוון קליין, מירב מילר, טל מן, פרופ' תמר ספרא וד"ר רונית אלמוג מבית החולים איכילוב, ד"ר שירה פלדר מבית החולים שיבא, רופאת העור ד"ר אנה אשכול, האמנית והאוצרת נורית טל טנא, יסמין רוסו, שרון ורך, וגיל בנדלק תושבת הצפון, שעוברת כעת טיפולים כנגד סרטן צוואר הרחם, תוך שהיא מפונה מביתה בצל מלחמת חרבות ברזל.

את צילום הקמפיין הוביל האומן והצלם פיני סילוק. הקמפיין יתפרסם במהלך החודש, בסמוך לאירוע השיא שעתיד להתקיים ב-20 למרץ 2024 – במסגרתו יחשפו הדגמים ותוצרי הקמפיין בפני מובילי דעה בישראל.

אילן בז'ה ראש המחלקה לעיצוב אופנה, ומיקי קידר ראש המחלקה לעיצוב טקסטיל: "לצד התקופה המורכבת והקשה שאנחנו חווים כישראלים, ישנן נשים רבות חולות סרטן שנלחמות בכל יום כדי לחיות, מלחמה קשה ומתישה שיכלה להימנע עם גילוי מוקדם ומודעות. שנקר כמוסד אקדמי מוביל אשר שם לו למטרה להתוות דרך לסטודנטים הלומדים בין כתליו, מבקש להעניק ערך מוסף, הסתכלות רחבה יותר ולימוד מעמיק דרך יוזמות אנושיות ותרומה לקהילה. עיצוב הוא הרבה יותר מהמובן הפשוט והקוסמטי שלו, עיצוב הוא מדיום עם פוטנציאל עצום להעברת מסרים, לחיבור ולזהות. אנו גאים לקחת חלק בפרויקט המשותף עם עמותת "הבית של בר", להפגיש את הסטודנטים שלנו עם מנכ"לית העמותה והמחלימות, לשמוע את סיפוריהן ולהבין את עומק המלחמה שחוו כדי ליצור אופנה שמתכתבת עם הקמפיין, ליצור אופנה שתחולל שינוי בשיח הישראלי ותעזור לעורר את המודעות".

בר לוי, מנכ"לית ומייסדת "הבית של בר": "החזון 'אופנה מצילה חיים', הפך בתוך פחות משנה מחלום למציאות, הפרויקטים המרגשים שהעמותה מקיימת יחד עם שנקר הם עוד הוכחה לכך שלאופנה יש תפקיד משמעותי בביטוי העצמי שלנו ובשפעה על החברה. כבת למעצבת האופנה שרית רוזנברג-לוי ז"ל, שנפטרה רק לפני שנתיים מסרטן גינקולוגי, אין גאה ממני להמשיך את החזון שלה ולעשות שימוש באופנה ככלי להעלאת מודעות בקרב הציבור הרחב.

אני רוצה להודות למחלקה לעיצוב אופנה ובראשה אילן בז'ה ולמחלקה לעיצוב טקסטיל ובראשה מיקי קידר, למרצים ומובילי הפרויקט עידית ברק ורונן לוין, שכל אחד מהם הביא את סיפורו האישי לתהליך היצירה והובילו אותו בצורה מרגשת ומעוררת השראה. הופתעתי מרמת היצירתיות של הסטודנטים, שעיצבו בכישרון וברגישות רבה את הדגמים בהשראת סיפורן האישי של נשים המתמודדות עם סרטן צוואר הרחם ווירוס הפפילומה. הקולקציה הזו מבטאת את הקריאה שלנו לנשים לשמור על עצמן, להיבדק ולהתחסן, גם בימים קשים אלו".

אודות עמותת הבית של בר

עמותת “הבית של בר – למען נשים עם סרטן גינקולוגי” הוקמה בשנת 2022 לאחר פטירתה של מעצבת האופנה שרית רוזנברג-לוי ז"ל מסרטן הרחם, כשהיא בת 54 בלבד. שרית ז"ל הייתה ממעצבות האופנה המשמעותיות ביותר בנוף הישראלי, ועבדה במגוון חברות ישראליות (בניהן: גולף-כיתן, קבוצת אל-שרד, מתאים לי, עונות, S’SACK ,נעמה בצלאל, דנה אשכנזי, ועוד).

שרית אהבה את החיים ומיצתה אותם כאילו ידעה שימיה קצובים. החלמה מסרטן נגזרת מגילוי מוקדם של המחלה, אך מחלתה התגלתה בשלב מאוחר מדי. שרית נפטרה לאחר תשעה חודשי מאבק והותירה אחריה בעל, אח, שני ילדים והרבה חברות כואבות.

העמותה שמה לה למטרה בראש ובראשונה למנוע את המוות המיותר הבא – לעודד גילוי מוקדם, לעודד מניעת סרטן והתחסנות, כמו גם להנגיש מידע למטופלות, לתמוך בהן, בבני משפחותיהן, ולתמוך במחלימות. העמותה מהווה בית לכל מי שמתמודדת והתמודדה עם סרטנים גינקולוגיים – סרטן צוואר הרחם, סרטן רירית הרחם, סרטן השחלה, סרטן העריה וסרטן הלדן. העמותה פועלת במגוון מישורים לקידום בריאות האישה, אם באמצעות העלאת הנושא לסדר היום מול הכנסת ומול הממשלה לשיפור חווית הטיפול, ואם באמצעות הנגשת מידע לציבור הרחב לשם מניעה וגילוי מוקדם.

על וירוס הפפילומה האנושי (HPV)

וירוס הפפילומה האנושי, שהוא הגורם העיקרי לסרטן צוואר הרחם ולסוגי סרטן נוספים, פוגע בנשים ובגברים כאחד. 4 מתוך 5 ישראלים ידבק בפפילומה במהלך חייו. לא רק נשים הן ברות סיכון אלא גם גברים. בעוד נשים יכולות לחלות בסרטן צוואר הרחם, הווירוס יכול לגרום לסרטן האנוס ולסרטן הפה והלוע בקרב גברים. בנוסף, מכיוון ואין בדיקה מהימנה לגברים – הם מהווים גורם הדבקה משמעותי, דבר אשר שם נשים רבות בסיכון.

בהתאם לנתוני רשם הסרטן הלאומי (2020), מדי שנה מאובחנות 250 נשים בסרטן צוואר הרחם, ועוד כ-1600 נשים מאובחנות בנגעים טרום סרטניים (דרגה 3) בצוואר הרחם. כ-90 נשים נפטרות מדי שנה.

כיום קיים חיסון כנגד וירוס הפפילומה. החיסון מצוי בסל הבריאות עד גיל 18 וניתן כחלק מחיסוני השגרה. עד לאחרונה, המדינה אפשרה מתן החיסון עד גיל 26 במסגרת סל הבריאות, מתוך מטרה לחסן את כל מי שלא חוסן בילדותו, אך עם פרסום סל הבריאות לשנת 2024 התבשרנו בצער כי החיסון לא נכנס השנה במסגרת הסל. מדובר בהחלטה דרמטית אשר תשפיע על צעירות וצעירים רבים בישראל.

הירשם
דווח על
guest
0 תגובות
הצג את כל התגובות
למעלה

מה נוכל לעזור לך למצוא?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חכו רגע, יש לנו עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם!

פרסמו אצלנו >
נגישות