עסקים קטנים

בישול בשביל הלב – מאחורי סדנאות הבישול והאפייה של ענת אלישע ביטון

אפריטיף
סדנאות בישול ואפייה הם כבר הרבה מעבר לטרנד מוביל בארץ ובעולם. יתרונות של חוויה ייחודית, מימוש עצמי, היכולת לשחזר בעצמך אוכל מנחם או קינוח מפנק, הם רק חלק מהסיבות שיותר ויותר אנשים נרשמים לסדנאות אלו. בנוסף, בעידן המודרני, פרסום במדיה החברתית בדגש על אינסטגרם, מהווה מנוע שיווקי חזק לקידום עסק אוכל שמצטלם נהדר.

כדי לקדם סדנה או עסק אוכל אונליין צריך הרבה מעבר לכישרון צילום, צריך "פשן" אמיתי, להיות מקצוען אמיתי והכי חשוב, שיהיה משהו שמייחד אותך, סיפור.

האינסטגרם של ענת אלישע ביטון, יזמית ובעלת סדנאות בישול ואפייה, מעביר בדיוק במה היא שונה מאחרים. הצבעוניות, המקצועיות, הטוויסט הייחודי שלה במאכלים מוכרים, מועברים כמעט בכל פוסט בפיד, והסיפור? הוא עמוק בתבלינים…

כבר עשיתם לייק?
Anat_elisha_kitchen@




 

מנה ראשונה
"זה התחיל מג'וק. תמיד אהבתי את המטבח. התחלתי לבשל בגיל 14. המנה הראשונה שהכנתי הייתה עוף עם קישואים, תבשיל של אימי שהסתכלה, טעמה ונתנה לי את ה-OK שלה. יצא דיזסטר, אבל עשיתי". עבור ענת זה היה אישו רציני: "הייתי ילדה יצירתית מאוד אך מופנמת. אני זוכרת את עצמי מציירת, רוקדת, לא הייתי מדברת". הבישול והאפייה עבורה נכנסו בדיוק לשם, ופרצו החוצה כדי שעכשיו כולם יראו.

"אבא שלי היה הטועם הראשי, הייתי מביאה לו לטעום והוא היה מהנהן אם היה לו טעים".
את הדחיפה הגדולה לעשייה והחשיפה שהגיעה אח"כ, קיבלה ענת שאמה נפטרה לפני 6 שנים. "חטפתי בום, זה הרגע שאמרתי לעצמי: זהו, ונכנסתי לנעליים הגדולות שלה".
הבית הוא בית מרוקאי חם. אבל, שמחה, צער, אושר, הכל היה קשור לאוכל, זה מה שחיבר.

במקביל בפן המקצועי, ענת סיימה את לימודיה כמטפלת מוסמכת ומתמחה ב-NLP. את "בוסט" הביטחון והיזמות החדשים, ענת מתרגמת בכל אחת מסדנאות הבישול והאפייה שלה, אם זה בפוסטים הכוללים את המתכונים המפורטים או בסטוריס של שלבי ההכנה, שנשמרים לאחר מכן בהיילייטס.

חלת שבת עם סלק! מושלם – סדנת אפייה
Anat_elisha_kitchen@




 

אינסטגרם באינסטנט
"היא המנטורית שלי", מספרת ענת על אחותה הגדולה. "שיתפתי אותה באותו הבוקר שטיילנו יחד ברעיון שלי, זה ששמרתי לעצמי כל השנים". את ה"בוסט" השלישי שמרים אותה קדימה, מנטלית ובעיקר מקצועית ענת לא תכננה ככה. אחותה נפטרה לפני כחודש. לאחר המילים "את עושה את זה בגדול" והאנרגיה שקיבלה מאחותה, ענת מרחיבה את העסק לעמודי פייסבוק ואינסטגרם מקצועיים, וחולקת בשמחה מתכונים כמו עלי כרישה ממולאים בבורגול, עוגות יום הולדת גבוהות ותבשילים ביתיים שלא דמיינתם שתצליחו לעשות בעצמכם. ההנגשה, הקלילות וההרגשה של "זה נראה פשוט, יאללה אני אנסה", גם אם זו מנה מורכבת, מצליחים ליצור קהל עוקבים מכובד ואורגני באינסטגרם, שגם נרשם לסדנאות. לא הרבה שפים ובשלנים יחלקו אתכם את הסודות שלהם, מסכימים?

"זה מלווה אותי בכל שלב, אני נהנית לחלוק את הידע שלי הלאה, לחלק מתכונים", וזה מה שהיא עושה ברשת בכלל ובאינסטגרם בפרט בצורה מקצועית, ולא שוכחת להוסיף אימוג'י של חיוך.

את הסדנאות היא מעבירה בעצמה, בישול שמתובל ברגש ומוטו של "כל אחד יכול".

את המתנה וה"דרייב" שאחותה השאירה לה, ענת מביאה לידי ביטוי מידי יום בסדנאות יצירתיות, מעדכנת ועוקבת אחרי טרנדים אך בעיקר שומרת על "לוק אנד פיל" אישי וייחודי.

נתחי אסאדו בבישול ארוך עם בטטות ותפו"א – סדנת בישול
Anat_elisha_kitchen@




 

הסדנאות מגוונות ומשלבות לא רק אוכל מרוקאי עליו גדלה, אלא טעמים שונים מהעולם עם טעם משלה, והתוכן? נכתב על ידה בלבד. "כמעט לכל פוסט יהיה סיפור מאחוריו, ככה זה שהלב שלך בתוך הבישול" ענת מוסיפה, "ככה אני מחייה מחדש את כל היקרים שלי."

עיקרית
"קהל הלקוחות מגוון" ענת מספרת, הרבה אימהות צעירות, מגיעות לסדנה, אך תחילה מתעניינות ויוצרות קשר דרך הרשת החברתית. המדיה החברתית תרמה לגיוון קהל היעד: "היו כבר גם כמה בנים" מציינת ענת, "אני שומרת על כשרות מלאה, ככה גדלתי", דבר הפותח את הסדנאות גם לקהל שומר מצוות.

ענת שמנהלת את העסק מהבית, מספרת שהבסיס הוא המשפחה, בעלה ניסן שמחזק ותומך באופן אבסולוטי וארבעת ילדיהם, אך משאירה המון מקום גם לצמיחה אישית, וכישלון? לא בא בחשבון.

מה שמבדל אותה מאחרים הוא הסיפור האישי, העסק הזה הוא הבייבי שלה, יש שם את אמא שלה, אבא שלה ואחותה. הגיוון האמיתי זה לא במבחר, זה לקחת את האוכל המוכר ולתת לו פרשנות אישית, אם זה בצבע, במראה ובטעם, וזה גם מה שהיא בוחרת לשדר החוצה ללקוחות ולעוקבים שלה ברשת:
"כל הודעה ופידבק ממלאים אותי, אני מקבלת אנרגיה טובה מהעוקבים".

לקינוח
לאוכל שיוצרת ענת בעצמה נכנסים הדמיון והיצירתיות שלה, בבישול המסורתי, במתכוני התבשילים והמאפים של אמה, היא לא נוגעת או משנה דבר. זה הזיכרון שלה, ככה היא רוצה לשמור אותם, בדיוק בצורה שהם.

פוביטיצה מישהו? כנסו למתכון כאן למטה

פוביטיצה  – סדנת שמרים
Anat_elisha_kitchen@

 

טיפ?
"אנשים שמכירים אותי מאז שאני ילדה, רואים אותי היום ולא מאמינים".

העצה של ענת ליזמים מתחילים ולכל מי שרוצה לקחת את עצמו צעד אחד קדימה, לא משנה באיזה תחום הוא "לא לפחד", ללכת עם האינטואיציה, לחיות כאן ועכשיו. אין מקום למחשבות מרובות "אתם צריכים לנצח את עצמכם".

מוקדש באהבה לאשר ואסתר ביטון, ולאילה (אלין) דדון ז"ל, הוריה ואחותה של ענת.

 

היי, הכתבה עניינה אותך?

  • 40 מרגש
  • 5 מעניין מאוד
  • 0 חסר קצת מלח
  • 0 אני מזמין בחוץ