img

כרטיס הביקור הדיגיטלי שלכם מחכה במרחק קליק אחד

מתחילים >
תל אביב, IL
temperature icon 28°

web2infoפודקאסטיםגופמן קריאייטיב - זמן לחשוב"זמן לחשוב" עם היזמת מיכל בלאט בן דוד: על דילמות והחלטות בדרך לאקזיט #פרק18
גופמן קריאייטיב - זמן לחשוב

"זמן לחשוב" עם היזמת מיכל בלאט בן דוד: על דילמות והחלטות בדרך לאקזיט #פרק18

הרגש או השכל? דלת פתוחה או סגורה? ולמה סודות הניהול לא מסתתרים בבאזוורדס של ספרי ההדרכה? היזמת והיועצת האסטרטגית מיכל בלאט בן דוד מספרת בפודקאסט של גופמן קריאייטיב על דילמות קטנות והחלטה ענקית אחת 

 

 

אקזיט שמנמן הוא חלומו הגדול של כל סטארט-אפיסט מתחיל. כשמדי שבוע שומעים על עוד מכר שעשה את זה בענק, זה נראה קרוב מתמיד. ברוב המכריע של המקרים – ועל זה פחות קוראים בעיתונות הכלכלית – מדובר באשליה. אבל איך אפשר לדעת?

"לא פעם שאלנו את עצמנו אם אנחנו לא עושות טעות אחת גדולה ורק מנסות לאשש אותה כל הזמן. אם זה לא הזמן הנכון להגיד: ניסינו, תודה ושלום", אומרת מיכל בלאט בן דוד. ב-2015, 11 שנים לאחר שהחלה את המסע, היא עשתה את האקזיט הראשון כשמכרה חברת אינטגרציה של סיילספורס. "הבאנו אותם לארץ כשעוד לא ממש ידעו כאן מה זה. אני גאה באומץ שהיה לנו להוביל את השוק, חלק בנחישות וחלק בטיפשות", היא נזכרת. "אחר כך הבאנו את מערכת הענן של אורקל לניהול עדכני של משאבי אנוש – מה שהפך לאקזיט מספר 2".




 

התקופה שקדמה למכירה הייתה מלווה בחרדות, כיתות רגליים באזורי תעשייה ושתדלנות של ממש. "נהיינו אנשי מכירות", היא נזכרת. "בהדרגה, בנחישות ובטיפשות, התחלנו להרים את החברה". מה בכל זאת הפך אותה ואת שותפתה וחברת הילדות שלה, ד"ר יעל לפידות רז, לסיפור הצלחה? לא הכישרון, היא משוכנעת. אולי דווקא המוכנות לספוג כישלון. חברות טובה, דאגה הדדית כנה ונטולת אינטרסים סותרים והמון נחישות והתמדה. גם מזל היה שם ברקע – מזל שבין היתר הביא את ענקיות התוכנה ושירותי הענן לפתחה – אם כי בחיי היומיום, היא לא מתייחסת לפקטור הזה.

את ההחלטות הגורליות קיבלה בלאט בן דוד לא על בסיס רגשי, אלא באופן שכלתני. גם היום, במשרד שירותי הייעוץ וניהול השינוי "בלאט לפידות" שייסדה עם שותפתה, היא ממשיכה לפעול מהמקום הזה. בעבודה עם חברות גדולות, כמו גם סטארט-אפים בראשית דרכם, היא רואה המון טעויות חוזרות: כשלים ניהוליים, הבטחות שווא, אמירות על פתיחות, הקשבה ודייברסיטי שאין מאחוריהן כיסוי. ציטוטים גדולים ובאזוורדס לוהטים שלא מצליחים לטשטש את הדבר האמיתי. "זה בסדר אם דלת המנהל סגורה לפעמים – דלת היא בסוף חתיכת עץ עם ידית – כל עוד את באמת קשובה, נותנת את המקום לכל עובד, זוכרת שהחוכמה לא שוכנת אצלך וגם לא באף ספר הדרכה. הכי חשוב להיות אותנטיים, כי האמת תמיד מתגלית בסוף".

בהובלת שינוי, ובפרט שינוי טכנולוגי, מקובל לדבר רבות על רתימת העובדים. אבל בלאט בן דוד שואלת תחילה: רתימה למה? היא מזכירה כי עוד לפני שמקימים צוות ומעמיסים על כתפיו משימות כגון ניהול הטרנספורמציה הדיגיטלית, ההנהלה הבכירה חייבת להבין מה היא רוצה להשיג ומהי הדרך הטובה ביותר להגיע לשם. לשם כך יוזמת חברת הייעוץ שלה סדנאות הנהלה ייעודיות, ורק לאחר שמתבררות שאלות היסוד הללו, אפשר לצאת לדרך. מעבר לכך, היא חסידה גדולה של ההון האנושי: גם אם בסוף יהיה שם איזה אילון מאסק שיתבלט, מדובר בעבודת צוות ובסיעור מוחות.

מניסיונה כיזמת עסוקה במיוחד, היא מעריכה היום יותר ויותר דווקא את הפנאי. Work-Life Balance זו לא סיסמה מבחינתה, כי אם דרך חיים. "צריך לתת לזה מקום, לכבד את הצורך בחופש, איש איש מסיבותיו. נגמרנו הימים שהיינו גאים לספר איך עבדנו כל ראש השנה, ושנשארנו גם אם סבלנו רק בשביל הפנסיה. היום אנחנו מבינים שהצעירים צודקים. איזון נכון – חיי משפחה, טיולים, ספורט – זה הבסיס לחיים טובים ומוצלחים יותר בכל מובן".


אנו מזמינים אתכם להאזין לפרק ה-18 של הפודקאסט 'זמן לחשוב' של גופמן קריאייטיב.

בכל פרק נשוחח עם אנשים מעוררי השראה, מעולמות תוכן מגוונים, על הפרספקטיבה האישית שלהם. על השראה ומציאות.

 

למעלה

מה נוכל לעזור לך למצוא?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חכו רגע, יש לנו עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם!

פרסמו אצלנו >
נגישות