יאמי

פותחים שולחן: 5 המסעדות התל אביביות שפיצחו את המתכון להמבורגר המושלם

כשמדברים על ההמבורגר 'הטוב ביותר' בתל אביב, לרוב עולים אותם 2-3 שמות מוכרים, אבל מסתבר שיש עוד אופציות לא רעות בכלל. איפה נתקלנו בהמבורגרים מעולים? מי פיצח את המתכון להמבורגר המושלם? ממה הכי הופתענו, ולהיכן נחזור בוודאות? הכל בהמשך.

 

עולם המזון המהיר כבש את ליבנו וקיבתנו בסערה בתקופת הקורונה. כמות ההזמנות במספר רב של מסעדות שפעלו במתכונת משלוחים הכפילה ואף שילשה את עצמה ולראייה, הצלחתה של חברת 'wolt' והשליחים במדים הכחולים ששטפו את רחובות העיר (על פי דיווחים השלימה החברה לאחרונה גיוס על סך 530 מיליון דולר).




 

עשרות רבות של מסעדות פעלו השנה, לטובת העשרת וגיוון התפריט שלהן. חלקן הוסיפו מנות חדשות, חלקן שיפרו מתכונים, רובן הרחיבו את מגוון המנות במערך השילוח שלהן, וכל זאת במטרה להפוך את המנות שלהן לאטרקטיביות יותר ומושחתות הרבה יותר. דוגמא בולטת לכך היא ההמבורגרים, שקיבלו מקום של כבוד והפכו לכוכבים של עידן המשלוחים בקורונה. ככל הנראה מדובר ב'תור הזהב' של ההמבורגרים, עם מבחר גדול מאי פעם וטופינגים שלא ראינו כמותם. יצאנו לבדוק, לטעום וכמובן לרוץ ולספר לכם.

 

GDB – ההמבורגריה שנכנסה לחיינו לפני כשנה עם הרבה מאוד הייפ (שהתברר כמוצדק).

ה'סוד המנצח' הוא ככל הנראה המתכון לקציצת ההמבורגר שלהם, אותה רקח הבעלים בכבודו ובעצמו – קצב וותיק ומוערך מאוד. ההמבורגר מוגש בלחמניות יוצאות דופן שנאפו על ידי השף והאופה ערן שוורצברד, הלחמניות, שבאמת לא דומות לשום דבר שראינו בחיינו מעוטרות בציפויים שונים ומטורפים, כמו ציפוי שום שחור, פרמזן וצ'יפוטלה שנותנים למנה רובד טעמים נוסף ותחכום כללי למנה, מה שיוצר ביס מעניין מאוד ופיצוץ של טעמים בפה.

GDB, שלמה אבן גבירול 22, תל אביב יפו

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от 🍔 George's dry aged burger 🍔 (@gdburger)

 

'הכנסת של אלפי'

'אלפי' פתחה את שעריה כמסעדה אי שם בסוף 2019, כשהקורונה עוד הייתה בגדר מחלה מוזרה שהסינים נדבקו בה. הבעלים השקיעו בתפריט שווה ומגוון, עם לא מעט מנות מוצלחות, והמקום התחיל לצבור תאוצה ופופולריות בקרב תושבי העיר. אבל אז הגיעה הקורונה והראתה לכולנו מי הבוס, והמקום נאלץ להיסגר כשלושה חודשים לאחר שפתח את שעריו בעקבות הסגר הראשון. 'אלפי', שסירבו לומר נואש, מהר מאוד גיבשו דרך פעולה ורעיון, ואם אפשר להביע קצת ביקורת על הדרך אז למה לא?




 

בין ההמבורגרים שלהם ניתן למצוא 'בנט עם גבינה', 'לפיד מעושן' ואפילו 'סמוטריץ' מצופה', ועוד לא מעט המבורגרים מושחתים עם טופינגים יוצאי דופן. אני באופן אישי הופתעתי לטובה כבר מהביס הראשון. הופתעתי כי קיבלתי משהו שלא ציפיתי שיגישו לי בבר-מסעדה, הקציצה הייתה עסיסית מאוד, גבינת הבושה נתנה קיק מטורף של טעמים עמוקים וריבת התאנים איזנה והמתיקה את כל מה שנכנס בתוך הלחמנייה הנהדרת, שהתאימה כמו כפפה ליד לכל האושר הזה.

'אלפי', פרישמן 22, תל אביב יפו

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от אלפי ||| ALFI (@alfi_and_friends)

 

גורמה 26

מוסד המבורגרים שכל אדם חייב לבקר בו לפחות פעם אחת. הכל התחיל לפני כמה שנים, כשלמרים (במקור מצרפת) הפריעה העובדה שאין בישראל מקום שמגיש המבורגרים טובים כמו בצרפת, אז היא החליטה לפתוח אחד. מרים הקימה מקום שמגיש המבורגרים גורמה, עם מאפיינים דומיננטיים מהמטבח הצרפתי – על כל המשתמע מכך. ההמבורגר מורכב מתערובת סודית של שלושה נתחים, הגבינות מיובאות מאיטליה וצרפת, והלחמנייה, לחמניית בריוש נהדרת. כזאת שכבר בביס הראשון מסבירה לך שמי שהכין אותה ידע טוב מאוד מה הוא עושה.

גורמה 26, מקווה ישראל 26, תל אביב יפו

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от 26 HAMBURGER GOURMET (@hamburgergourmet)

 

הדיינר של גוצ'ה

מקום מוקפד, איכותי וטוב, שכל דבר בו צועק 'דיינר אמריקאי' החל מאיך שהמקום מעוצב, דרך התפריט הלא שגרתי ועד ספות הישיבה שעליהן הסועדים יושבים. בדיינר יצא לנו לאכול את אחד ההמבורגרים המפתיעים שפגשנו בתל אביב. המקום, שללא ספק פיצח את המתכון לקציצת המבורגר מעולה, מגיש לצד ההמבורגר מנות פתיחה מעולות ומנות צד מוקפדות, כאלו שגורמות לך להבין כמה פוקוס צוות המטבח שם על כל מה שיוצא מהמטבח ללקוחות. בדיינר תוכלו למצוא, חוץ מאוכל מעולה, גם קוקטיילים מיוחדים שהופכים את כל החוויה למסיבה אחת גדולה.

הדיינר של גוצ'ה, שלמה אבן גבירול 14, תל אביב יפו

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Goocha and The Diner by Goocha (@goochagoocha)

 

אנגוס

לאחר שיחה קצרה עם אחד מאנשי הצוות, גילינו שכל ההמבורגרים שמוגשים ב'אנגוס', מגיעים למסעדה היישר מהעדר הפרטי של הבעלים בגליל. לנו זה לגמרי נשמע כמו התחלה מצוינת! אז אחרי שהזמנו כמה מנות פתיחה שהעידו על טיב האוכל במקום, הזמנו המבורגר ובירה וחיכינו בסבלנות. ואז הגיע ההמבורגר המושחת שלהם עם אסאדו ובצל מקורמל, הביס היה עסיסי וטוב, הבשר מוכן במדויק על פי מידת העשייה שביקשנו והאווירה במקום נהדרת. ללא ספק מדובר באחת הקציצות היותר טובות שיצא לנו לדגום, תוספות מעולות ושירות נהדר, שווה קפיצה.

אנגוס, הארבעה 20, תל אביב יפו

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Angus (@angus.rest)

היי, הכתבה עניינה אותך?

  • 4 כן
  • 3 מאוד
  • 0 לא