יאמי

מסעדות זולות: מי קבע שאוכל איכותי חייב להיות יקר?

בישראל הוציאו בשנה החולפת כ-20 מיליארד שקלים על מסעדות, על אף עליית מחירים שחלה. מה בעצם גורם לנו הישראלים לאהוב כל כך את תרבות המסעדות ובתי הקפה? האם ההיצע יוצא הדופן שיש בישראל הוא הגורם הישיר לביקוש? ואיפה אפשר לאכול בחוץ מבלי לשבור את החזיר.

 

מסעדות ובתי קפה הם כבר שנים חלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית. חלפו הימים שמסעדות ברחבי הארץ אירחו בעיקר אנשים לבושי חליפות בפגישות עסקים, או משפחות שחגגו מאורע מיוחד.
למעשה, דו"ח מ-2017 הראה שישראלים הוציאו מכיסם בשנה זו, סכום אסטרונומי של כ-20 מיליארד שקל על מסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ. (כדי לסבר את האוזן, מדובר בכמעט  חצי מתקציב הביטחון של מדינת ישראל.) וכל זאת על אף ההתייקרות שהורגשה היטב ועמדה על כ-2% מהשנה שקדמה לכתיבת הדו"ח.

בשנים האחרונות מתחדדת ההבנה בעיקר אצל הצרכנים, אבל גם בקרב רשתות המזון – שניתן לאכול מבלי לרוקן את הכיס. הביטוי 'מסעדות זולות' יכול לרוב להיאמר בקונוטציה שלילית אצל חלק מהאנשים, מסיבות שיכולות להיות ברורות. אך תנו לנו לנסות לשנות (אפילו אם במעט) את דעתכם.

נתחיל בכך שעלות נמוכה של אוכל, לא בהכרח מעידה על כך שהוא שעשוי מחומרי גלם זולים ולא איכותיים מספיק. למעשה, טרנד שתופס תאוצה בתקופה האחרונה קורא להוריד את מחירי המזון במסעדות, בכדי להנגיש אותו לקהילות נרחבות יותר ולהפוך אותו לשווה לכל כיס.

יותר ויותר בעלי מסעדות מנסים להתאים את עצמם לביקוש שיש לאוכל טוב, איכותי ומזין, במחיר שלא דורש מהלקוחות לשבור תכנית חיסכון בכדי שיוכלו לסעוד יחד עם כל בני המשפחה.




 

כריכי גורמה שיעשו לכם שמח בלב ובכיס

דוגמא קלאסית לאג'נדה החברתית, היא רשת הכריכים 'שמונה' בה לקח חלק השף המצליח, עטור כוכביי המישלן, מושיק רוט. המטרה למעשה הייתה ברורה, למכור כריכי גורמה בעלות של כ-8 שקלים.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от EIGHT BURGER 🍔 שמונה (@eight__burger)

 

השאיפה של בעלי הרשת הייתה ליצור שינוי תפיסתי בקרב הצרכנים אך לא רק בקרב הצרכנים, היה פה גם ניסיון להפעיל לחץ על בעלי המסעדות ורשתות המזון, כי אם יש את האופציה להתפרנס מאוכל שנמכר במחיר לא גבוה, מדוע יש צורך לתמחר אותו ביוקר?




 

תפריט ברמה גבוהה ומחירים הוגנים לגמרי יכולים ללכת יחד

דוגמא נוספת לרשת הפועלת מתוך אג'נדה חברתית היא 'משולשים' המגישה תפריט חלבי עשיר. החזון הוא אוכל ברמה גבוהה ללא פשרות על חומרי גלם איכותיים, במחיר שווה לכל כיס. את הרשת הקימו שני חברי ילדות מהפריפריה בשנת 2016.

המבחר ברשת משולשים גדול, המנות לא פחות ממעולות והכל מסתכם בעשרות בודדות של שקלים, הדבר מאפשר למשפחה שלמה לסעוד במקום/ להזמין משלוח, שיסתכם בהוצאה סבירה ותמורה טובה למחיר.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от 🍕 משולשים אקספרס 🍕 (@meshulashim.il)

 

על הספר "50 מסעדות מתחת ל-50 שקלים" של גיל חובב שמעתם?

"50 מסעדות מתחת ל-50 שקלים" הוא ספר של גיל חובב, עיתונאי, מבקר מסעדות ומחבר ספרי בישול, שבו הוא מבקש להנגיש לציבור לא פחות מ-50 מסעדות זולות שמוגש בהן אוכל מוקפד וטעים.
ומה היא גולת הכותרת של הספר אתם שואלים? המחיר לסועד בכל המסעדות שעליהן כתב ללא יוצאת מן הכלל, לא עולה על 50 שקלים. בספר ניתן למצוא מגוון קולינרי רחב, אוכל מכל המטבחים בעולם, בכל הצבעים והטעמים.
חלבי או בשרי, כשר או לא, אתם חייבים להודות שזה מעט מרשים למצוא בימינו מקום שמוכר אוכל טוב שעלותו לא עולה על 50 שקלים.

מעלעול קצר בספר, מבחינים מיד שחובב, איש עטור ניסיון ושבחים בתחום הקולינריה, מתרשם מעלות האוכל לא פחות ממה שהוא מתרשם מהאוכל עצמו, ואנחנו לא יכולים שלא להבין אותו.

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Gil Hovav (@gilhovavisrael)

 

נראה שיותר ויותר אנשים מצביעים ברגליים ובוחרים לסעוד במקומות עם מחירים הוגנים, חשוב להם מאוד  להרגיש שבעי רצון מביקור במסעדה ולמחיר יש חלק נכבד בכך.

היי, הכתבה עניינה אותך?

  • 1 כן
  • 5 מאוד
  • 2 לא