העבודה היא חלק מהותי מבריאות תקינה ומהחיים הפעילים והבוגרים שלנו, אבל מה קורה ברגע שאנו מאבדים את כושר העבודה שלנו, או שנפצענו בזמן העבודה? מה קורה לרופא שנדקר ממחט והאם המסלול שהמחט עושה יכול לפגוע בעובדים ממעגל שני ושלישי? הסכנות הבריאותית בתחומים שונים בשוק העבודה קיימות וחובתו של מעסיק להתריע בפני עובד עליהן. המטרה מושגת כאשר העובדים חוזרים הביתה בריאים ושלמים מעוד יום עבודה, אבל מה קורה כשלא?
עפ"י מחקרי חתך, כלל העובדים במערכות הבריאות בעולם, יעברו אירוע דקירה ממחט של מטופל במהלך שנות התעסוקה שלהם. מחקר קנדי שפורסם בשנת 2021 הציג נתונים קיצוניים יותר – במהלך אותה שנה דווח כי שליש מעובדי מערכת הבריאות המקומית נדקרו ממחט של מטופל.
גם הצוותים המטפלים וגם הצוותים במעגלים הרחבים יותר של מערכת הרפואה, חשופים בכל רגע נתון לסכנות שיכולות לפגוע ישירות בהם, ובהמשך גם בסובבים אותם.
בפרק החדש של "זמן לחשוב" הזמנו את ד"ר יעל סהר קוסטיס, רופאה תעסוקתית בכירה וחברת ועד האיגוד הישראלי לרפואה תעסוקתית. ד"ר סהר קוסטיס סיפרה לנו על מצב הרפואה התעסוקתית בארץ, והאופן שבו האיגוד לרפואה תעסוקתית מבקש למסד את המודעות וההכרה ברפואה מונעת תחילה.
כיום, בישראל יש כ-100 רופאים תעסוקתיים פעילים, שזה בממוצע רופא 1 לכל 35-40 אלף עובדים, בהשוואה למדינות המפותחות בהן היחס עומד על אחד ל-3,000.
מה האתגרים של התחום בישראל ולאן אנחנו מתקדמים מכאן? מוזמנים להאזין לפודקאסט!
אנו מזמינים אתכם להאזין לפרק ה-55 של הפודקאסט 'זמן לחשוב' של גופמן קריאייטיב.
בכל פרק נשוחח עם אנשים מעוררי השראה, מעולמות תוכן מגוונים, על הפרספקטיבה האישית שלהם. על השראה ומציאות.
פודקאסטים נוספים שיכולים לעניין אותך:
"זמן לחשוב" עם יעל נבט וישראל גופמן: ועכשיו ילדים והורים – נראה כמה חינוך פיננסי הוא פשוט
"זמן לחשוב" עם היזמת מיכל בלאט בן דוד: על דילמות והחלטות בדרך לאקזיט
'זמן לחשוב' עם רז הייפרמן וישראל גופמן: "טכנולוגיה היא רק קומת הבסיס"