אמעבר מהיר מדי לבוסטר, עגינה שגויה של מושב הבטיחות, ויתור על חגורה כי "זה רק עד הסופר": יותר מדי משפחות יתחרטו לעד על רגע זחוח אחד. ואיך נשמור בנוחות ובבטיחות על הראש בנסיעה, בטיסה ובכיסא גלגלים?
אם נמנמתם פעם בנסיעה, אתם בטח מכירים את זה מצוין: הראש נשמט, העורף נתפס, החלון מכה בנו שוב ושוב. אם בניתם על שנ"צ לילד, זה לא בדיוק זה. במצב של תאונה, קיימת גם סכנה ממשית לצליפת שוט. פתרון יצירתי שומר על הראש ישר באופן נוח ובטוח, כשהוא מחזיק אותו במעין קשת שמתאימה את עצמה לכל גיל וקוטר. למוצר קוראים NAPUP, והיזם, בן כהן גזית, הגה אותו מניסיונו האישי כאב לשלושה. הוא מעיד כי ערך עבורו 120 מבחני ריסוק – שזה 119 יותר ממה שעובר בממוצע כיסא בטיחות לתינוק. לטענתו, התוצאות היו פנומנליות: שיפור של 15% בהגנה על ילד בתאונות חזית/אחור ושל 31% בתאונות צד.
ליין המוצרים של חברת Headovations שהקים כהן גזית התרחב למבוגרים וכן לנוסעים במטוס, שנהנים מתמיכת ראש, כרית, כיסוי עיניים ואפילו רמקול פנימי ומקום לאוזניות. Use case נוסף, שעלה כצורך מהשטח, הוא פתרון לאנשים עם צרכים מיוחדים. כאן כבר מדובר על ציוד רפואי שקיבל את אישור ה-FDA והמקבילה האירופית, ובחברה מקווים שייכנס בקרוב לסל הבריאות. הוא פותר לא רק את בעיית מנח הראש אלא גם מסייע באכילה, בנשימה ובתפקודים הקוגניטיביים והחברתיים.
ניצלנו את הפודקאסט כדי ללמוד על טעויות נפוצות שלנו בנסיעה עם ילדים: החל מרכישת מושב בטיחות זול, שבמקרה של תאונה עלול רק להוסיף נזק; דרך מעבר מוקדם מדי לבוסטר או ויתור מוקדם מדי על הגנת הגב שלו – חשוב לזכור שזה כלל לא עניין של גיל, אלא של גובה (הגעה של הראש למרכז המשנעת); ועד לטיפול בתינוק בוכה תוך כדי הנהיגה.
האזינו לפרק >>
אנו מזמינים אתכם להאזין לפרק ה-93 של הפודקאסט 'זמן לחשוב' של גופמן קריאייטיב.
בכל פרק נשוחח עם אנשים מעוררי השראה, מעולמות תוכן מגוונים, על הפרספקטיבה האישית שלהם. על השראה ומציאות.
פודקאסטים נוספים שיכולים לעניין אותך:
"זמן לחשוב" עם יעל נבט וישראל גופמן: ועכשיו ילדים והורים – נראה כמה חינוך פיננסי הוא פשוט
"זמן לחשוב" עם היזמת מיכל בלאט בן דוד: על דילמות והחלטות בדרך לאקזיט
'זמן לחשוב' עם רז הייפרמן וישראל גופמן: "טכנולוגיה היא רק קומת הבסיס"